Vietnamská kominita v česku má svá tajemství!

03.09.2013 14:59

Dnes se v české republice setkáváme poměrně často s vietnamskými přistěhovalci. Je to asi u někoho každý den. Potkáváme je na tržnicích, v potravinách, večerkách, stáncích atd. Z toho vyplývá že je to jedna z největších menšin v české republice. V čele tabulek je ještě se slováky a rusy.

< v praze je také největší vietnamská tržnice v české republice. Jmenuje se sapa. Prý je v ní dokonce i buddhistický chrám,  ve kterém se modlí vietnamští obchodníci. Nachází se v pražské libuši

< vietnamci jsou také početni v českých školách.

V karlových varech se nedavno konal festival vietnamské kultury. měl za úkol přiblížit kulturu této komunistické země více českým občanům. Mnozí lidé totiž o vitnamu nevědí takříkajíc nic.

< vietnamská tržnice v pražských holešovicích. Při povodni v roce 2002 dokonce vietnamští obchodníci pomáhali lidem, které povodeň postihla. Darovali jim oblečení, které běžně prodávají.

< ve skutečnosti ale vietšinou tato komunita žije ve velmi bídných podmínkách. Je smutné, že vydělávají, ale většinu peněz posílají rodině do jejich vlasti. Tedy asi zbytku rodiny. Vietnamci totiž žijí v evropě i se svými rodinami a to v blízkosti svého obchodu nebo tržnice anebo přímo v tom obchodě. Mají tam vyčleněnou část buď někde za zdí nebo v patře. Obvykle je to ale jen velká místnost s postelemi.

< ve vitnamské restauraci

< vietnamská večerka

< ve vietnamu v rikšách

< obchod vietnamské komunity v české republice

< vietnamské deti na nějaké sešlosti

< vietnamci demonstrují

< vietnamské děti ale žijí i v českých rodinách! Většinou je jejich adoptivní rodiče adoptují. Nebo si také matka vezme nějakého vietnamce. Toto složení rodiny ale nebudí v čr žádný problém a jsou plně respektováni

< vietnamské jídlo

< vietnamská modlitebna. všiměte si hákového kříže

Vietnamci jsou ale také častými překupníky a pěstiteli drog v české republice. Jsou skupinou, která je za tyto zločiny trestně stíhána nejčastěji.

< vietnamec pěstuje marihuanu

 

 

< známá vietnamská bloggerka trang

další foto:

< dcery vietnamského draka

< velmi vtipný obrázek

< vietnamská žena prodává na tržnici

Děkujeme za přečtení této exkluzivní reportáže!

čtěte také naše další reporty:

Profil ''velkého vůdce'' nebo ''zbabělého diktátora''? To je Kim čong un

Severní Korea: největší vězení na zemi